Blog

Gizli Susuzluğa Dikkat !

  • Anasayfa
  • -
  • Blog
  • -
  • Gizli Susuzluğa Dikkat !

Yeni çağın bize getirdikleri değişikliklerden bir tanesi,  zamana karşı inanılmaz bir yarışın içine girmiş olmamız. Bazen trafikten kurtulma çabası, bazen akşam yemeğine yetişme telaşı, bazen yoğun iş temposu, sağlığımız için düzenli olarak yapmamız gereken alışkanlıklarımızı kaybetmemize neden olabiliyor. Bundan etkilenen alışkanlıklarımızından en önemlisi ve belki de en tehlikelisi günlük yeterli su tüketimimiz.

Su, öle ki; tüm ilaçlardan daha etkili, tüm anti-aging uygulamalardan daha kuvvetli bir mucize, vücudumuzun temel yakıtı.

Süreğen bir halsizliğinizin, devam eden anksiyetenizin, tekrarlayan baş ağrılarınızın veya sinüzit ataklarınızın, geçmeyen bir ağız kokunuzun ardında yetersiz su tüketiminiz olabilir. Erişkinler için günlük 2 lt su almak; metabolizmanızın dengesini ayarlar, Covid-19 ve grip gibi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı direncinizi artırır, bağırsak hareketlerinizi ayarlar, kalp, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarının ise önüne geçebilir.Yeterli alınmış su ile cildinizi nemlendirir, yara yeri iyileşmenizi artırır, lekelerinizden daha kolay kurtulabilir, biyolojik yaşınızı, takvim yaşınızdan çok ama çok küçültebilirsiniz.

Siz siz olun çocuklarınız için günlük en az 1 lt, kendiniz için ise 2 lt su almayı unutmayın. Ayrıca tükettiğiniz suyun içine, limon,salatalık, nane, maydanoz, zencefil veya zerdaçal ekleyerek tüketmiş olduğunuz suyu zengileştirebilirsiniz.

Daha sağlıklı ve daha mutlu günler diliyorum.

Bize Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.