Blog

Kalın ciltli hastalar estetik burun ameliyatı olabilir mi?

  • Anasayfa
  • -
  • Blog
  • -
  • Kalın ciltli hastalar estetik burun ameliyatı olabilir mi?

Bizim için cilt yapısı, estetik burun ameliyatı öncesi oldukça önem taşımaktadır. Genetik yapı,sigara kullanımı, yeme alışkanlıkları, yaş, ve yaşanılan coğrafya bu yapıyı etkilemektedir.

Hastalarımın da estetik burun ameliyatı öncesi sordukları sorulardan bir tanesi, kalın cilt yapısına sahip kişilerin bu ameliyatı olup olamayacağıdır.  

Öncelikle kalın cilt yapısı ile ince cilt yapısı arasında birçok fark vardır. Kalın ciltte, burnun istenilen ölçüde küçültülmemesi en büyük problemdir. İnce cilt yapısında, cilt altı doku daha ince olduğundan daha küçük, köşeli ve zarif bir burun yapısı elde etmek daha kolaydır. Kalın cilt yapısında bu açılara ulaşmak her zaman mümkün olamayabilmektedir.

Ayrıca ince cilt yapısında ameliyat sonrası iyileşme daha hızlı, ödemlerin çözülmesi daha erken günlerde olurken, kalın cilt yapısında ise bu durum tam tersidir. Kalın cilt yapısında burnun son halini alması 1 seneden fazla sürebilmektedir.

Ancak kalın cilde sahip olan hastaların hayal ettiği burna sahip olmaları imkansız değildir. Gerek ameliyat öncesi cilt inceltici ilaçlar, gerek ameliyat sırasında yapılacak cerrahi müdahaleler ile, kalın ciltli hastalarımız da  ince ciltli hastaların sahip olduğu avantaja sahip olabilmektedir.

Ameliyat  öncesi beklentileri ortaya koyarak tüm adımları belirlemek , kalın ciltli hastalarımızda istenilen sonuca ulaşmada en önemli noktadır.

Bize Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.