Blog

Eğri burnum var, ameliyat ile düzelir mi ?

  • Anasayfa
  • -
  • Blog
  • -
  • Eğri burnum var, ameliyat ile düzelir mi ?

Eğri burun, doğum sırasında bile oluşabilecek travma sonrası zaman içinde belirgin hale gelen travmalar sonrası oluşmaktadır. Burun tıkanıklığının yanında estetik açıdan da hastalarımızı rahatsız etmektedir. Peki bu durum; ameliyat ile çözülebilir mi? Hadi konuşalım.

Rinoplasti olarak tarif ettiğimiz cerrahi işlemde burun yapısına sadece estetik işlemler uygulanırken; septorinoplasti veya fonksiyonel septorinoplasti olarak tarif ettiğimiz cerrahi işlemde, estetik işlemlerin yanında, burnun rahat bir solunuma katkı sunması için de müdahaleler yapılmaktadır.

Eğri burun yapısına sahip olan hastalarda bu ameliyat, ileri düzey cerrahi modalitelerin bir araya gelmesi ile yapılan bir işlemdir.  Burun yapısındaki problemlerin türünün yanında, cerrahi tecrübe , mükemmel bir sonuca ulaşmak için önem arz etmektedir. Bu noktada, eğri burun yapısında, genellikle tüm yüzde asimetrilerin olduğu bilinmelidir ve sadece burun ameliyatı ile bu problemlerin düzeltilemeyeceği hatırda bulundurulmaldır. Tüm yüz hattına uygulanması gereken diğer işlemler ameliyat öncesi ile hastalarımız ile görüşülmektedir.

Hasta hekim görüşmesinde, beklentiler ve olası sonuçlar hakkındaki değerlendirmeler, eğri burun yapısına sahip hastalarımızın ameliyatları için önem taşımaktadır.  Burundan rahat bir nefes almanın yanında, estetik görünüm açısından önceki ile kıyaslandığında güzel bir burna kim sahip olmaz istemez ki ?

Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

 

Bize Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.