Blog

Burun Tamponu Çıkarılması Zor mu?

  • Anasayfa
  • -
  • Blog
  • -
  • Burun Tamponu Çıkarılması Zor mu?

Burun ameliyatından sonra hastalarımın çekindiği konulardan bir tanesi, tamponların çekilme işlemi…

Burun perdesinde eğrilik nedeniyle ameliyat olmuş biri olarak bundan ben de korkmuştum. Ancak durum pek de sandığımız gibi değil. Hadi en sık sorulan sorulara yanıt verelim.

 

BURUN TAMPONU NE İÇİN KULLANILIR ?

Burun ameliyatlarından sonra kullanılan burun tamponlarının kullanım amacı, hemodinamik stabilite olarak adlandırdığımız; burundan kanamayı önlemek, yara yeri iyileşmesini hızlandırmak, burun dengesini yeniden oluşturmaktır.

BURUN TAMPONU KAÇ GÜN BURUN İÇERİSİNDE KALIR ?

Her ameliyat kendi içinde farklı özellikler taşıdığından, burun tamponlarının burun içinde kalış süresi de değişkenlik gösterir. Genel olarak ameliyat sonrası 2. günde burun tamponlarını çıkarıyorum.

HANGİ ÇEŞİT BURUN TAMPONLARINI KULLANIYORSUNUZ  ?

İnternal nazal splint olarak adlandırılan silikon burun tamponlarını kullanıyorum. Bu tamponlar; gerek nefes alma problemleri için yapılan burun iç  perdesi eğriliği ameliyatı, gerekse estetik burun ameliyatlarında en sık kullanılan tampon çeşididir ve kayan yapısı ile acı vermeden kolaylıkla çıkarılabilmektedir.

Son dönemde kullanımı artan ve kendi kendine belirli bir süre sonra eriyen burun tamponlarından tutun, sıvı ile temasında şişip burun içini dolduran merosel tamponlara kadar, ameliyatın durumuna göre farklı türde tamponlar kullanılabilmektedir.

2 METRE UZUNLUĞUNDA BURUN TAMPONU EFSANESİ GERÇEK Mİ ?

Uzunluğu dışında gerçek olan bu tamponlar hala kullanılmaktadır. Travma sonrasında burun kemiğinizde fazla sayıda parçalı kırığınız varsa , etrafına çeşitli etkide kremlerin emdirildiği inceltilmiş bu  gazlı bezler, kemiğinizin daha çok çökmemesi için kullanılır ve oldukça da etkilidir.  Gerçek boyutu ise genellikle 20 cm’i geçmez. Burun içine nasıl sığıyor diye düşünüyorsanız, akordion şeklinde üzerine katlayarak burun içine koyduğumuz için rahatlıkla sığar. Yukarıda bahsettiğim gibi,  artık sadece belirli hasta grubunda kullanılmaktadır.

TAMPONSUZ BURUN AMELİYATI OLUR MU?

Burun içerisindeki perdede eğriliği olmayan ve kemik yapı problemlerinin durumuna göre , tamponsuz burun ameliyatını uyguluyorum.

 

Burun ameliyatını yaptığım ve tamponunu çıkardığım bir hastamın videosunu, kendisinin izni ile aşağıya koyuyorum. Laf aramızda, videonun sonunda gördüğünüz  gibi  tampon alınma işlemi sonrası hastamızın rahat bir nefes alışı, bizim için tarifi zor bir mutluluk kaynağı. Hepinize sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Bize Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.